Η ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ....

 

 

 

 

 

Βότανα

Μπαχαρικά

Dressing

Προφίλ

Το 1959 ο κος ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ, με τους γονείς του, ξεκίνησε μία οικοτεχνία συσκευασιών και πωλήσεων μπαχαρικών με έδρα την Κυψέλη. Τα πρώτα μπαχαρικά ΛΙΡΑ συσκευάζονταν και πουλιόνταν, από τον ίδιο, στην Κυψέλη και κατά μήκος της οδού Πατησίων σε περίπτερα και μικρομπακάλικα. Το 1965 αγοράσθηκαν οι πρώτες μηχανές συσκευασίας και έγινε βιοτεχνία με στόχο πάντα την ποιότητα και την προστασία του καταναλωτή. Η ΛΙΡΑ ήταν πάντα η πρώτη βιοτεχνία μπαχαρικών που φρόντιζε τα προϊόντα της να συσκευάζονται χωρίς να τ’ αγγίζει ανθρώπινο χέρι.

Με την πάροδο του χρόνου, ο κόσμος αγκάλιασε την ΛΙΡΑ και τα προϊόντα της, διότι οι αρχές του κου Λυραράκη από το ξεκίνημα, ήταν η καλή ποιότητα και ο σεβασμός προς τον πελάτη, αρχές που είναι πρωτεύων στόχος της εταιρείας και σήμερα.

Τον Νοέμβριο του 1977 η εταιρεία εγκαινιάζει ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργοστάσιο 9.000 τ.μ. στην Παλλήνη Αττικής. Εγκαινιάζοντας το νέο εργοστάσιο, εκτός της επιλογής, επεξεργασίας, και συσκευασίας μπαχαρικών και βοτάνων ΛΙΡΑ, επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στις συσκευασίες για λογαριασμό τρίτων (φασόν). Το εργοστάσιο  είναι πλέον  εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας με τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να συσκευάζουμε  προϊόντα σε σκόνη, υγρή ή πολτώδη μορφή, που θα παίξουν μεγάλο ρόλο στη μετέπειτα αλματώδη πορεία της εταιρείας μας .

Ο εκσυγχρονισμός συνεχίζεται και το νέο αίμα διαδέχεται το παλιό. Τα ηνία της διεύθυνσης αναλαμβάνουν πλέον ως πρόεδρος  ο υιός Κωνσταντίνος Λυραράκης και ως γενική Διευθύντρια η κόρη του Ελευθερία Λυραράκη. Επίσης, το 2002 η ΛΙΡΑ πιστοποιείται με ISO 9001 και HACCP απαραίτητο όπλο στις βιομηχανίες τροφίμων εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων και των προκλήσεών του μέλλοντος …

 

Ιστορικό

1959 : Ίδρυση της οικοτεχνίας ΛΙΡΑ, με αντικείμενο τη συσκευασία & την πώληση μπαχαρικών.

1965 : Η ΛΙΡΑ γίνεται βιοτεχνία με την απόκτηση των πρώτων μηχανών συσκευασίας μπαχαρικών.

1977 : Η ΛΙΡΑ εγκαινιάζει το ιδιόκτητο εργοστάσιο της 9.000 τμ., και επεκτείνει την δραστηριότητα της και σε παραγωγή συσκευασιών private label.

2002 : Η ΛΙΡΑ πιστοποιείται με ISO 9001 και HACCP και εναρμονίζεται με τα υψηλά standards της αγοράς.

2006 : Η ΛΙΡΑ γίνεται η πρώτη και μοναδική ελληνική εταιρία μπαχαρικών που επενδύει στην εγκατάσταση εξελιγμένων βιομηχανικών μηχανημάτων αποστείρωσης προϊόντων διατροφής. Πρωτότυπη και αξιόπιστη επιστημονική τεχνολογία στην υπηρεσία της διατροφικής ασφάλειας, με την πλήρη αποστείρωση μπαχαρικών και βοτάνων χωρίς βλαβερές συνέπειες για την υγεία.